Alla inlägg den 25 maj 2008

Av fyraifamiljen - 25 maj 2008 19:40

Idag åkte vi in till Sthlm för att ha lite mys i Vasaparken. Innan parken stannade vi till på Norra Stationsgatan för att kika på cykelvagnen som vi hade tänkt att inhandla i mitten av Juni. Vagnen var gigantisk...snudd på större än våran Polo... Vagnen var precis som vi hade tänkt oss, rymlig och till synes säker.


I Vasaparken lekte vi och även åt medhavd lunch där. Vädret var helt perfekt. Ett litet aber var dock lilltjejen och hennes tänkta lunchsömn. Vi tänkte prova våran "shopping-vagn" i lite stadsmiljö - inför stundande långresa. Det blev pannkaka av det hela. I trivdes inte alls i vagnen...hon sov inte en sekund. Det gjorde att vi fick avbryta park-myset redan 1300 för att färdas hemåt.


Väl hemma valde E att bryta totalt. E försöker testa oss hela tiden. Idag handlade det om att rymma, otroligt enerverande! Det hade varit okay om det handlade om att matvägra eller något mer banalt...men att rymma...det kan man ju bara inte tolerera. Hela scenariot blev i korta drag, en massa skrik, svett å tårar... E blev "grounded" för första gången i sitt liv. Vi vägrade släppa ut henne då hon hade uttalade rymningsplaner. Efter 2 timmars gormande (av alla parter) så bad E spontant om ursäkt. Vi förklarade för henne hur mycket vi älskar henne och hon verkade faktiskt förstå allvaret i det hela.


Efter middagen så tänkte vi kompensera den dåliga eftermiddagen med en mysig kvällsutflykt. E fick ta sin cykel med sig. Vi tog en 6km runda och E har idag gjort fantastiska framsteg med cykeln. Om rätt förhållanden erbjuds (inga buskar, okay underlag osv.) så kan hon faktiskt cykla längre sträckor helt utan hjälp. Helt otroligt skoj! Med andra ord hade hon rätt om att stödhjulen skulle bort. Vi är såååå otroligt stolta över våran lilla 3-åring!


Det var allt för idag. Ha en bra vecka.

Ovido - Quiz & Flashcards