Direktlänk till inlägg 28 mars 2008

God fredagsmorgon

Av fyraifamiljen - 28 mars 2008 07:33

Det är klart och kallt ute nu på morgonen. Ines har precis somnat om efter frukost och Emma sitter och färglägger en teckning samtidigt som hon lyssnar på Kung Godis födelsedag. Jag sitter och laddar för att vika en veckas tvätt, har gjort det i två dagar nu.

Igår fick jag en lite glad överraskning. Jag fick guldbonus från H&M. Bara ett par hundralappar men för en familj som sparar varenda krona så var det välkommet. Idag blir det nog en lite tripp till centrum för att kanske inhandla något kul till tjejerna på H&M och kanske en liten latte på Waynes.

Vi är inne i ett ganska intensivt planerade av NY-resan just nu. Det är en del praktiska saker som ska fixas. Hindersprövning, pass till mig och tjejerna, ringar ska beställas osv.

Vi har två små problem som gnager just nu. Hur ska vi transportera oss från flygplatsen till manhattan med två barn. Ska vi åka tunnelbanan kl 22 på en lördagkväll eller ska vi fulåka taxi med barnen i knät eller ska vi släpa med oss bilkudde och babyskydd för att kunna åka säkert i taxi. Vill gärna veta hur ni tänker, kommentera gärna. Det andra problemet är att vi har bokat en fotograf som kostar 600 dollar, det är med tanke på vår budget mycket mycket pengar. Det är nästan 4000 sek. Det är det dyraste av alla saker vi behöver inför resan. Hon ska fota oss 2,5-3 timmar på tre olika platser dvs två utomhusbilder och sedan i kyrkan, det skulle bli ca 5-6 rullar. Det är en svensk jätteduktig fotograf, men just nu känns det som det är för mycket pengar. Problemet är bara att det är jättesvårt att hitta någon som är billigare och som kanske inte tar så mycket bilder. Det är ju jättekul att ha bilder från bröllopet eftersom det bara är vi som åker, att ha något att visa upp när man kommer hem, men 6 rullar !!???? Ja det är lite att tänka på.

Nu ska jag gå och klä på mig och bädda sängen.

Hej så länge

//Anna


 
 
Ingen bild

Mamma

28 mars 2008 08:06

Det där var klurigt, kan ni inte fråga på hotellet om dom har någon transfer från flyget. Då kan man nog boka barnstolar. Så till frågan om foton, de är ju dyrt. kan ni inte fråga om det finns någon som kan ta kort i kyrkan. det måste ju finnas vittnen. Kram vi ses,

 
Ingen bild

Pappa Fredrik

28 mars 2008 08:56

Hej på er
Jag tycker absolut att ni ska plasta in ett par barnkuddar. Tar inte så stor plats och ni känner er säkra. Vad gäller fotograferingen så borde någon i kyrkan kunna hjälpa er med ett antal kort och ge vittnet ett par hundrignar för besväret. 6 rullar kort är ju alltid roligt att ha men 4 000 kr nä det vet jag inte om det är värt. Ni kan väl även stoppa någon trevlig person för att ta några ytterligare kort. Vi kan ta massa kort när ni kommer hem. Så mitt förslag är att lägga de 4 000 kr på något annat.

 
AnnaLe

AnnaLe

28 mars 2008 09:48

Spontant känns inte 4000kr dyrt för 3 tim fotografering på 3 olika platser + 6 "rullar" med er hem. (fotar hon analogt eller digitalt?) Det är väldigt mycket bilder ni får för de pengarna! Ofta får man bara utvalda foton (redigerade) & betalar mellan 4000kr-6000kr. De här kommer ju inte vara redigerade men det kan ni ju göra här hemma, på ett urval av favoriterna.
Personligen skulle jag betala det utan att tveka - det är ett bröllop i NY och som du själv skriver, det är bara ni där. Dessutom är de säkert av grym kvalité eftersom hon är en erfaren fotograf. Men ta reda på det där med analogt eller digitalt först, så att ni inte riskerar att komma hem med 6 svarta filmrullar. Så tycker jag :)

http://www.anzanscrap.se

 
Ingen bild

Anna

28 mars 2008 10:57

Svar till AnnaLe:
Det är digitalt och eftersom vi åker hem samma kväll så kommer hon skicka skivan till oss.
Kram

 
Ingen bild

Daniel

28 mars 2008 13:33

4000:- för så mycket bilder är i sig inte dyrt. Sedan är ju frågan om man vill lägga ut så mycke pengar på det. 4000:- är alltid mycket pengar men att ha dessa bilder är ett minne för livet.

 
Johan

Johan

28 mars 2008 14:01

Ni tjänar ju en hel del pengar att inte ha en massa gäster som dricker en jäkla massa gratissprit och sprutar dyr champagne i bastun. Kör på....

http://www.familjenlundqvist.info

 
Ingen bild

Therese

29 mars 2008 16:54

Jag tycker absolut att ni ska satsa på den fotografen. Det är jättemycket bilder, som ni dessutom får digitalt, så ni kan göra vad ni vill med dem sen. Det är ju fotografierna och ringarna ni kommer ha kvar efter bröllopet, så jag tycker absolut att det är värt att satsa lite pengar på det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av fyraifamiljen - 29 april 2009 12:36

Vill bara snabbt meddela att vi mår bra men har lite hektiskt just nu. David har praktiserat i 10 dagar i streck och ska jobba hela valborgshelgen också. Han klarade den praktiska examinationen igår och fick svar på den nationella tentan igår. Han kl...

Av fyraifamiljen - 19 april 2009 11:03

Häromdagen tog vi beslutet att Ines måste få en större sängen. Innan det händer en olycka. Hon har nämligen visat en del intresse till att vilja klättra ur sin spjälsäng. Så igår när Emma och mamma Anna var och veckohandlade tog David och Ines in jun...

Av fyraifamiljen - 16 april 2009 20:53

...är inte lika kul víd förlust. Men om jag inte skrev att AIK torskade mot Malmö så lär det ha stått i kommentarsfältet ganska så snabbt ändå  : )...

Av fyraifamiljen - 14 april 2009 07:28

Av fyraifamiljen - 9 april 2009 10:25

Ovido - Quiz & Flashcards