Alla inlägg under april 2008

Av fyraifamiljen - 14 april 2008 07:42

Emma är fortfarande mycket trött. Hennes feber är nästan borta, 38.3 Idag ska vi titta på film och mysa i soffan. Vi måste också se till att Emma äter och dricker ordentligt. Det var allt för nu.


 








Bra grejjor


Av fyraifamiljen - 13 april 2008 19:34

Kan meddela att Emmas temp var 38,3 nu. Det var skönt. Hon ser genast starkare ut.


ps. Grymt taskig disposition av bilderna på det tidigare inlägget...hajjar inte hur dom hade tänkt att man skulle göra...

Av fyraifamiljen - 13 april 2008 18:26

 

Bra start på helgen tog en jobbig vändning. På fredagen åkte hela familjen ut till Norrtälje. Vi besökte mormor och morfar på deras landställe. Både fredagen och lördagen bjöd på stiligt väder, även om kanske lördagen var litet väl kall då och då. Sysslorna där ute var som vanligt, lek & stoj. Emma och Ines var på bra humör. Emmas näsa började dock rinna mer och mer intensivt med att nå sitt crescendo (stavning?) under natten till söndagen. Emma hade vid 03:00 en feber på 39.3 och fick en Alvedon. Under söndagsmorgonen försämrades hennes tillstånd och vi valde att sätta oss i bilen, för hemfärd, redan 0800.
Snön låg då på dem obanade
vägarna. Snö och sommardäck
på en VW Polo är en utmaning.
Det gick dock bra. Väl ute på
motorvägen var
det torrare.


För två timmar sedan uppmättes Emmas temp till 40-blankt. Vi kände då att det var dags att ladda på med lite mer (starkare dos) av Alvedon. Tyvärr så hade vi bara Alvedon-suppar för barn under 10kg respektive 15kg. Emma väger numera 16.5kg Vi ringde då D&A (grannar tillika släkt) och fick då en flaska Alvedon. Perfekt! Mycket snällt! Som bonus fick vi även 3 nygräddade kanelbullar. Emma uppskattade dessa mycket! Hon glufsa i sig efter bästa förmåga, mamma o pappa var inte sämre.


Nu ligger Emma och sover. Ska bli mycket intressant att mäta upp hennes temp då hon vaknar. *håller tummarna att Alvedonet har bitit*

Av fyraifamiljen - 8 april 2008 19:19

Valde att lämna cykeln hemma idag, till fördel för löpningen. Fick skjuts in till stan av Fredrik imorse. Pluggade till 14:00 och snörde på skorna för att jogga hem. Vinden blåste, nederbörden bestod av regn med inslag av snö, våren haltar kraftigt...temperaturen låg stadigt vid 4 grader. Trots taskiga förhållanden så gick löpningen otroligt bra. Jag bara malde på, härlig känsla.


Statistik:

  • tillryggalagd sträcka 23km (Google Earth mätt, iPodden sa 24km)
  • Tid 2 timmar och 7 minuter
  • Tempo: 5:32 min per kilometer
Av fyraifamiljen - 7 april 2008 19:51

Ringde på förmiddagen idag till flygbolaget och frågade om dem kunde ordna barnvänliga sittplatser. Jag är inte direkt en globetrotter, så jag hade innan samtalet inte en aning om vad som är kutym i dessa lägen. Väl framme hos en kundtjänstmänniska så fick jag ett mycket bra bemötande. Han fixade till stiliga platser med extra benutrymme samt en (tror det heter) kabinette. Det skall vara någon korg/låda som man häktar fast på väggen framför våra platser, i vilken Ines ska kunna slagga i. Otroligt bra. Nedan rödmarkerade platser är våra, både dit och hem. Skönt att kunna bocka av den uppgiften inför resan.


Av fyraifamiljen - 6 april 2008 17:29

Fortfarande för mycket cykling, ska verkligen dra ner på det inom kort.


Run: 34.0 km
Bike: 138.0 km


/D

Av fyraifamiljen - 5 april 2008 20:35

Antal timmar spenderade utomhus: 9

Antal urdruckna pannor kaffe: 4

Antal nydebuterade bulor på Ines: 2

Antal löpta meter: 0

Antal grader på termometer: 7 (till 12)


Av fyraifamiljen - 4 april 2008 15:37

har hänt idag. Ines ramlade ner från våra sängar i morse kl 5.30 David sov inne hos Emma och jag och Ines var själva i vår säng. Jag tycker jag alltid sover med ett öga öppet och jag hade även bullat upp en liten barriär för ev. nattkrypningar. Men som sagt vaknade med ett ryck av att Ines dunsar ner och börjar gallskrika. Hon tystnar ganska snart och börjar sobba. Fram träder två jättebulor en på vardra sida om pannan. Nu får jag leva med dåligt samvete. Inge kul.

Idag var alla lediga så vi tog oss en tur till polisen i sollentuna för att skaffa våra pass inför resan. Allt gick jättebra. Ines ser ju ut som en brottsling som fått spö, men det blir ett kul minne.

Som ni förstår så mår hon alldeles utmärkt.

Tack och hej

//Anna

Ovido - Quiz & Flashcards