Alla inlägg under april 2008

Av fyraifamiljen - 19 april 2008 19:16

...befinner sig David och Emma på Astrid Lindgrens barnakut. Emma fick tillbaka febern idag och vi kände att detta måste nu kollas upp. Vi fick en tid på närakuten här i väsby. De har nu fått remiss till Astrid.

Sitter nu och väntar på en uppdatering.

Tankarna gå från hjärnhinneinflammation till körtelfeber till halsfluss. Jobbigt det här.

Ha en trevlig lördagkväll.

...

Av fyraifamiljen - 19 april 2008 13:41

Idag tog vi en förmiddagstur till Stinsen. Vi handlade lite helgmat och fönstershoppade. Tyvärr är vi dock inte friska ännu. Febern ligger och småputtrar hos både mig (David) och Emma. Emma är faktiskt ganska så dålig fortfarande. Hon somnade i soffan ganska så snart som vi kom hem. Tycker så synd om henne. Med mig själv är det ganska okay. Febern är nästan borta men en elak hosta hänger kvar.


Emma är nu inne på sin sjätte(!) dag med denna elaka sjuka. Hon är verkligen sliten nu. Jag önskar inget hellre än att hon blir frisk nu. Emma är normalt en otroligt aktiv liten unge och att sitta i soffan och se apatisk ut är verkligen inte hennes grej.


Hoppas att vi kan få blogga om något annat än sjukdom snart.


Ha en bra helg!

Av fyraifamiljen - 17 april 2008 16:17

Ni som är statistikbitare kanske retar er på en liten felaktighet i tidigare inlägg. Jag skrev att det var första gången som temperaturen låg under 38 grader, och det stämmer ju inte. Det skulle ha stått: Första gången som klockan slagit 1600 och ingen gång under det senaste dygnet har tempen visat högre gradantal än 37,9.


Phew...så   :)

Av fyraifamiljen - 17 april 2008 15:54

Sååååå skönt...jag (David) och Emma har precis noterat dagslägsta temperaturen på 4-5 dagar. Både hon och jag låg under 38 grader, och det utan att ha knaprat Alvedon idag. Vi är båda trötta men det verkar ju som att det KAN ha vänt nu...


Anna har sitt halsont kvar. Ines strular vidare med nästäppa, nya tänder och elak hosta. Men i det stora hela är hela familjen betydligt friskare i skrivande stund.


Kanske ska ut och springa ikväll...    :o)                  (...skämt)


Ha det bra!!

Av fyraifamiljen - 16 april 2008 19:10

Annat än att det börjar bli tröttsamt. David hade en febertopp idag igen. Emmas temp har gått från 37,3 till 38,5 idag. Ines har ingen feber men är sååå täppt. Jag är nyförkyld. HIPPI!!!

//Anna

Av fyraifamiljen - 15 april 2008 19:14

Ja nu sover David, Emma och Ines och här sitter jag med halsont. Hoppas bara att David hinner repa sig innan det är min tur.

Vi var så säkra på att Emma var på bättringsvägen idag. Vi mätte 37,7 och 37,3 på henne hela dagen men hon fick alvedon i varje fall. Hon har varit jättepigg hela dagen och har klättrat på väggarna. Men när klockan blev 17 så kom febern tillbaka och hon somnade typ i middagen. Lyckades få i henne en ny dos alvedon innan hon somnade, då var feber på 38,9. Suck det är värsta jojjofebern.

Ines därimot verkar inte alls ha samma förkylning. Hennes näsa rinner, men någon direkt feber har hon inte.

David blev riktigt dålig här på eftermiddagen med feber på 39,8.

Det känns inte bra det här. Det blir förhoppningsvis en ganska lugn natt trots allt, om Ines bara slutar hosta. Det brukar ge med sig efter 1 timme ungefär.

Av fyraifamiljen - 15 april 2008 16:22

39.6 är ingen drömtemp direkt...men vad gör det om 100 år.Simma lungt!ps. E&I är mycket bättre

Av fyraifamiljen - 14 april 2008 17:54

Dotter "stors" temp kl 17:00 idag: 38,9

Dotter "litens" temp kl 17:15 idag: 38,5

Pappas temp kl 17:30 idag: 38,4

Antal timmar sovandes (3 personer deltog i studien): 12

Annas sjukvårdande insatser: 5 termometrar av 5 möjliga!! (Världens bästa blivande fru)

Med andra ord, sjukstugan är ett faktum och inlägget om bättre och bättre kanske inte riktigt stämmer numera...men familjen är vid förvånandsvärt gott humör ändå. Ha det bra!

Ovido - Quiz & Flashcards